top of page

Algemeen

Onze betonnen putten zijn vervaardigd uit machinaal getrild beton. Bij het beton is een verdichtingsproduct toegevoegd om de waterdichtheid te garanderen. De wanden zijn konisch uitgevoerd en er zijn hijshaken in bevestigd voor de behandeling van de put.

In de bodem, alsook in het deksel, is bewapening aangebracht. De bovenplaat van de put biedt weerstand aan een druk van ongeveer 50cm aarde. Voor hogere belastingen dient een gewapende bovenplaat voorzien te worden.

De putten met inhoud van 7500 liter en 10000 liter zijn in het midden voorzien van een betonnen steunpaal met diameter 10 cm. Bovenaan is een mansgat van 55 x 55 cm voorzien. Bij regenputten met 7.500 en 10.000L inhoud is het mansgat 65 x 65 cm.

p03_01.jpg

Verbindingsmoffen in regenwaterputten

We boren een gat in de wand van de regenput met een diameter 186 mm. Dit gat kan men boren op +/- 5cm of +/- 30 cm van de bodem van de put. Hierin past een rubberen mof DN 160 waarin dan ook een PVC-buis past met diameter 160 mm. De ene mof plaatst men aan binnenwand van eerste citern en de andere aan buitenwand van de tweede citern. De pvc-buis wordt dan van de ene citern naar de andere citern geplaatst in de richting van binnenwand naar buitenwand.

 

Op deze manier kan men met een perfect dichte verbinding meerdere putten met elkaar verbinden. Dit systeem is veel gemakkelijker en goedkoper dan overhevelen.
Prijs mof en boorgat: 65 EURO excl. btw

Plaatsingsvoorschriften

De putten worden op de vrachtwagen geladen met behulp van een heftruck. Bij het laden worden de putten steeds op twee houten planken geplaatst, zodat de put niet rechtstreeks op de bodem van de vrachtwagen staat. Tijdens het transport wordt de put schokvrij vervoerd.

Bij het plaatsen in de uitgegraven put is het aan te raden dat de put geplaatst wordt op een stabiele laag zoals stabelisée. Na het plaatsen dient de put met de nodige voorzichtigheid aangevuld te worden met de uitgegraven grond zonder steenbrokken, of met aanvulzand. Na het plaatsen is het aan te raden de put voor de helft te vullen met water zodat deze niet kan opdrijven door eventueel grondwater.

Heel belangrijk voor het plaatsen is de diepte van de put.

 

De bovenplaat is berekend op een aanvullaag van 50 cm, indien deze dieper geplaatst wordt moet deze bovenplaat ter plaatse versterkt worden. De dikte en bewapening van de bovenplaat is dan afhankelijk van de hoeveelheid aanvulgrond welke op de bovenplaat komt.

Indien de druk op de bovenplaat groter is dan 50 cm aarde is de kans groot dat deze de druk niet aan kan en dat de steunpaal in de regenput de bodem gewoon kapot duwt.
Als aan bovenvermelde voorschriften wordt voldaan kunnen wij de garantie op waterdichtheid garanderen.

Technische tekeningen

pdf.png

Regenwaterput 1500 liter

pdf.png

Regenwaterput 5000 liter

pdf.png

Regenwaterput 10000 liter

pdf.png

Regenwaterput 2000 liter

pdf.png

Regenwaterput 6000 liter

pdf.png

Regenwaterput 3000 liter

pdf.png

Regenwaterput 7500 liter

bottom of page